13.1.08

Lopen Kaartjärvellä Manun kanssa

Pakkaset loppuivat lyhyeen. Keskiviikosta asti on pidellyt taas lämmintä ja vesisateita. Vetää matalaksi.
Säitä uhmaten ajeltiin eilen Manun kanssa Lopelle ja pilkille Kaartjärven pohjoispäähän. Järvi näytti olevan rannasta rantaan jäässä. Kovalla jäällä oli paksuutta turvalliset 10 senttiä.
Sää oli pilvinen, mutta poutainen, lämmintä ehkä asteen verran, tuulta ei nimeksikään, hyvä pilkkisää siis. Edellisillan oli myrskynnyt ja satanut senkin edestä. Johtuiko ehkä siitä vai mistä, että kalat eivät olleet taaskaan otillaan. Manu on pilkkikalastuksen pro-luokkaa eikä hänenkään tapsipilkkiinsä montaa kalaa tarttunut. Oma tasuripilkinnän saaliini jäi kahteen ahveneen ja pariin tärppiin.

Onko Kaartjärvi tyhjä vai olivatko kalat sulkeneet suunsa kokonaan. Kukaties molempia. Alla on toisen assuni syönnös.

Kalan vatsa oli pulleana katkoja, surviaisia ja sulanutta hyönteismössöä. Ei sillä ainakaan nälkä ollut kun se haukkasi pilkkiä. Oli varmaan ruokaillut jo perjantain myrskyssä. Tänäänkin myrskyää ja sataa vettä kaatamalla. Pitäiskö olla kalassa? En minä sentään niin hullu vielä ole. Säät ovat ihan hulluja. Lupaavat nytkin koko viikoksi vesisateita, vaikka nyt pitäisi olla vuoden kylmin aika. Taidan mennä talviunille odottamaan kevättä

No comments: