21.2.10

Sähkökoukku vs. Lohet Vuosaaressa

Viikko sitten käytiin HKR:n ja Helenin kalakerhojen perinteinen pilkkimittelö Vuosaaren Aurinkolahdella. Sää oli aamulla pilvinen ja tuulinen, pakkasta vajaa kymmenen astetta. Se ei kuitenkaan pilannut leppoisaa tunnelmaa. Aurinkokin näyttäytyi puolen päivän aikaan.
Kokeneemmat jakoivat ennen jäälle lähtöä auliisti vinkkejä mahdollisista ottipaikoista. Ahventa on tänä talvena tullut vaihtelevasti lahden molemmilta reunoilta, kerrottiin. Hanhenmarssia etenimme sitten potentiaaliselle, niemestä ulos työntyvälle matalikolle, pilkit pyytämään ja tärppiä odottamaan. Ei antanut kalaa ensimmäinen reikä. Hiljaista oli toisessakin. Kolmannen tyhjän avannon jälkeen kävin jututtamassa konkari Manua. Yksi kiiski oli kertynyt saaliiksi pilkkigurulle. Silloin iski huoli. Ovatko kalat kokonaan sulkeneet suunsa tai häipyneet ulappavesille. Manu arveli, että lahden toisella puolen kannattaisi ehkä käydä. Hannu, Kari ja Antti olivat kävelleet suoraan sinne. Pakkasin siis kamat ja lähdin poikien perään, tai en ihan suoraan vaan etuoikealle karttaan piirretyn pohjakakun kohdalle.
Löysin matalikon ensiyrittämällä. Kokeilin kolmesta avannosta ilman tulosta ja lähdin kyselemään poikien kuulumisia. Hannun liikkeista näin, että jotain toimintaa taitaa jään alla olla.
Paikanpäällä selvisi, että kalaa on mutta syönti on nihkeää. Survarin toukilla syötetyllä tapsipilkillä oli tullut joitakin raitapaitoja. Omat pyytöni ovat tasuri ja kärpäsentoukilla syötitetty morri.
Heti ensimmäisestä avannosta tuli tärppi. Kala oli kuitenkin kiiski, jota ei kilpakaloihin lasketa. Hannu taas nosteli ahvenen sieltä, toisen täältä. Antti ja Karikin olivat jo saaneet saalista. Ahkeralla yrittämisellä sain minäkin lopulta ensimmäisen ahvenen, toisen ja kolmannenkin. Kello yhteen mennessä oli kassissa viisi ahventa. Paljoa ei ollut muillakaan paitsi Hannulla, jonka saalispussi pullisteli voittoa enteilevästi.
Niinhän siinä kävi, että Hannu pokkasi päävoiton 1,7 kilon saaliilla, toiseksi tuli konkarimme Kaikusalo ja kolmanneksi Atte, joka oli tehnyt oman valinnan ja löytänyt pronssiahvenet lahden perukoilta. Oma pussini painoi peräti 330 g, sijoitus kuitenkin kymmenen joukossa (koko porukka viitisentoista ukkoa)
Joukkueiden välisen mittelön voitti Sähkökoukku ja hyvänä kakkosena maaliin tulivat Lohet puolet pienemmällä joukkueellaan.

Voittaja näyttää ahvenen mallia

No comments: