1.1.07

Uusi Vuosi

Tässä sitä istutaan neljän seinän puristuksessa. Vuosi vaihtui viime yönä vesisateessa ja vettä sataa nytkin niin, että peltikatto roikaa. Talvesta ei oo tietoakaan, mutta eipä lannistuta. Kyllä se sieltä vielä tulee, kunhan ollaan kärsivällisiä.
Talvea odotellessa voimme vaikkapa muistella viime kesää ja sen kohokohtia. Tässä yksi elähdyttävä muisto elokuulta, kaukaa pohjoisesta.

"Istun kivellä teltan edessä. Olo on mukavan raukea. Aurinko lämmittää selkää ja puuro vatsaa. Vieressä on teepannu, muki ja pari pekonileipää. Ensimmäinen telttayö on takana ja kuusi vielä edessä. Mahtavaa!!!
Jäsenissä painaa eilinen taivallus, seitsemän tuntia rinkan kantoa Vuontiskerojen yli tuttuun leiripaikkaan joen äärelle. Ei kiirettä minnekään. Pannu on vielä puolillaan. Aion istuskella kaikessa rauhassa ja antaa jäsenten toipua. Taidan kuitenkin käydä pesulla kunhan olen tyhjentänyt teepannun. Illalla jäi pesutouhut vähiin. Teltan pystytyksen ja murkinan jälkeen riitti voimia enää makuupussiin ryömimiseen. Nyt on aikaa vaikkapa uimiseen, jos vesi ei ole liian kylmää.
Lähtisinkö pesun jälkeen kalaan? Pojat ovat jo menneet. Vai menisinkö sittenkin päiväunille. Jos avaan teltan molemmat oviaukot ei sisällä tule liian kuuma. Tuuleekin sopivasti. Jep, kalatouhut saa nyt jäädä. Ensin pesulle ja sitten päivätorkuille.
Ai niin; ensimmäiseksi täytyy perata puussa roikkuva taimen. Ripustin sen koivun oksaan verestymään aamukalastuksen jälkeen. Kävin seitsemän jälkeen kopasemassa Harri-nivan. Viimevuotisesta ison harrin kuopasta ei noussutkaan harjus. Potra kilotaimen koppasi pinta-zulun ja antoi mukavat kyydit ennen kuin antautui.
Siispä ensin perkaan kalan, sitten uimaan ja päiväunille.
Hetkinen… Puurokattila ja lautanen pitää kyllä tiskata ihan ekaks."


Alla on samaan retkeen liittyvä kuva Torisenon puolelta. Aurinko paisteli melkeen koko viikon ja hymyt vaan levenivät. Kalan tulo ei tosin ollut ylenpalttista missään vaiheessa. Töitä piti tehdä jokaisen saaliin eteen. Silloinhan se kalastus just mukavinta onkin eikös vaan. "Ensin työ ja sitten huvi"
.

No comments: