18.2.07

Merellä

Kauden ensimmäinen meripilkitys tuli tehtyä tänään Markuksen ja poikani Jounin kanssa Inkoon Kopparnäsiin. Sää oli mainio, lähes keväinen, vaikka aurinko ei näyttäytynytkään. Lämpötila oli pikkasen plussan puolella ja lännestä kävi leppoisa tuulenvire. Yöllä oli tuullut navakemmin, mutta rauhottui aamulla.
Ahven söi alussa hyvin, mutta syönti laantui nopeasti. Tärppejä alkoi tulla enemmän taas puolilta päivin ja syönti oli parhaimmillaan kahdelta, kun pakkasimme kamat ja lähdimme kohti kotia.
Parhaiten tuntuivat pelittävän tummat tasapainot. Jostain syystä ruskea, vihreävatsainen kiinnostaa kaloja sekä Vitträskillä että merellä, ehkäpä siksi, että luotan siihen itsekin eniten. Syönnöksestä päätellen tasapainopilkki oli oikea "ase", sillä kalojen vatsoista löytyi etupäässä pikkukalaa ja jokunen katkarapu. Alla on viime talvena otettu kuva ahvenen syömistä katkaravuista, jotka ovat vatsahapoissa muuttuneet punertaviksi. Ottaakohan ahven tumman pilkin katkarapuna? Saattaapa ottaakkin, ainakin merellä.
Ahvenet eivät olleet kovin isoja. Yhtään pannukarkeaa emme saaneet koko päivänä, mutta satagrammaisia ja hiukan isompia fileassuja kertyi minulle ja Jounille sen verran, että perattujen fileiden painoksi tuli vajaa kilo.

No comments: